De 8 dimensies van veerkracht

De 8 Dimensies Van Veerkracht

Het gaat er niet om of je valt, maar of je ook weer op staat. Al val je 3 keer, zolang je maar 4 keer overeind komt. Alleen door op te staan beweeg je voorwaarts. En dat is de essentie van veerkracht. Iedereen wordt geconfronteerd met kleine of grote problemen, elke dag weer. Maar niet iedereen reageert hier hetzelfde op. De een voelt zich uit het veld geslagen en machteloos, de ander blijft positief en toekomstgericht. Maar waar komt dit verschil vandaan? Het antwoord is veerkracht.

 

De Kracht Om Terug Te Veren

Veerkracht is het vermogen om goed om te gaan met moeilijkheden, tegenslagen en veranderingen. Dit betekent niet dat je altijd maar sterk moet zijn en nooit gevoelens van teleurstelling of wanhoop mag hebben. Veerkracht betekent dat je in staat bent om na een tegenslag weer ‘terug te veren’. Terug te veren naar de oorspronkelijke positie of zelfs verder, om ergens sterker uit te komen. Veerkracht helpt dus niet alleen om met uitdagingen om te gaan maar ook om te groeien. Hoe staat het met jouw veerkracht?

 

8 Manieren Om Je Veerkracht Te Versterken

Het is geen kwestie van je hebt het of je hebt het niet. Veerkracht is een dynamisch begrip. Het kan van moment tot moment verschillen. Veerkracht is als een spier, en een spier kun je trainen. Hoe meer je aan de spierversterking werkt, hoe beter hij wordt. En hoe veerkrachtiger jij wordt, hoe beter je om kunt gaan je met wat het leven je voorschotelt. En hoe beter je dit doet, hoe meer jij het leven kunt maken zoals je het zelf wilt.

 

Hoe train je veerkracht?

Net zoals je je spieren traint, doe je dat ook met veerkracht door te oefenen. Je doet weliswaar geen oefeningen in de sportschool maar je doet mental work-outs. Net als met sporten begin je met kleine stappen, maar naarmate je fitter wordt kun je grotere stappen maken. Er zijn  8 dimensies waarmee je aan de slag kunt gaan. Elke afzonderlijke verbetering versterkt het geheel.

De 8 dimensies zijn:                                                                  

  • Emotiemanagement
  • Empathie
  • Zelfbeeld
  • Persoonlijkheid
  • Levenservaring
  • Optimisme
  • Probleemoplossend vermogen
  • Vernieuwen

De dimensies zijn als een draaiknop. Je kiest vanuit welke invalshoek je aan de slag wilt gaan. Welke route je ook kiest, alles leidt tot hetzelfde; een verbetering van je veerkracht.

Maak Je Eigen Leven

WOOSH5 heeft zich ten doel gesteld mensen te helpen succesvol met veranderingen om te gaan. Het nemen van de regie over je eigen leven is daar een wezenlijk onderdeel van. Hierin wil ze zoveel mogelijk mensen bereiken.

Via een online coaching platform kan iedereen een persoonlijk veerkrachtsprofiel invullen en inzicht krijgen in waar ze nu staan. Om te kunnen groeien kan per dimensie een effectief coaching traject worden gevolgd. Stap voor stap wordt je meegenomen in hoe jij je score kunt verbeteren.

Uiteindelijke doel is dat de uitdagingen van het leven je niet meer neerslaan, maar dat je in staat bent deze met vertrouwen tegemoet te treden en ze in je voordeel om te buigen. Met veerkracht overkomt het leven je niet maar maak JIJ je eigen leven.

Doe De Test 

Ben je benieuwd naar hoe veerkrachtig jij bent en hoe je jezelf hierin kunt trainen? Doe de test en ontvang je persoonlijk veerkrachtprofiel. Tevens krijg je een maand lang gratis toegang to het online coaching platform. Hier kun je in je eigen tijd en tempo aan de groei van je veerkracht werken.