Hoe zit jij in de wedstrijd?

Van ‘Zo ben je’
Persoonlijkheidstesten zetten je meer vast in je denken, dat is zeker een effect. ‘Zo ben jij’ brengt  je in de statische mindset (Carol Dweck in De weg naar een succesvol leven) maakt dat je het te accepteren hebt en ermee om leert gaan. Waardevolle feedback, zeker. Maar ga je er ook mee aan de slag? Terwijl de groeimindset ‘zo zit jij in de wedstrijd’ je meer uitnodigt om aan de slag te gaan met je capaciteiten en vaardigheden en bij te leren hoe het net even anders en beter kan om tot succes te komen.

Naar ‘Hoe zit je er in vandaag’
Ik geloof dus meer in het meten van ‘hoe je in de wedstrijd zit’. Vooral op sleutelmomenten in je werk:

  • wanneer je met een nieuwe baan of rol start
  • of er een reorganisatie op stapel staat
  • Je een ‘verbetering nodig’ hebt gekregen in je beoordelingsgesprek en met ene verbeterplan aan het werk moet
  • wanneer je extra inspanning te leveren hebt omdat je werk en zorg te combineren hebt
  • Je verhuist naar een ander land voor je werk
  • Gedurende piekperiodes

Veerkrachtmeting
En dus hebben we de Woosh5 veerkrachtmeting en conditietraining ontwikkeld opdat je inzicht krijgt waar je staat vandaag de dag. Juist op deze momenten heb je extra veerkracht nodig, hoe fijn is het dan om te snappen wat je te doen staat. Hoe je je probleemoplossend vermogen kunt trainen, je optimisme kunt voeden, je zelfbeeld kunt vullen, je emoties kunt managen en je empathie op peil houdt.

Mentaal sterker worden
Aandacht voor veerkracht loont, je voelt je mentaal sterker worden. En zo kun je de druk die veranderingen, reorganisaties of onzekerheden dragen. Ongeacht je persoonlijkheid.

Benieuwd wat jij vindt. En wil je meer weten? Yolanda@woosh5.com