Elmira Nijhuis

Elmira Nijhuis

Executive (E)-Coach

De wind is een gegeven maar de koers bepaal je zelf.

 

Achtergrond

Focus op kracht, transparantie en gelijkwaardigheid. Dat zijn ‘leitmotiven’ in mijn leven. Ik heb de wijsheid niet in pacht, mijn klant ook niet altijd. Maar door reflectieve (digitale) gesprekken ontstaat vaak verdere groei en ontwikkeling.
Ik hou van mensen. En ik heb een zwak voor bijzondere individuen. Het blijkt dat mensen zich door mij gesterkt kunnen voelen.

Mijn opleidingsachtergrond is breed: juridisch, sociaal wetenschappelijk, economisch en veranderkundig. Op dit moment ben ik aan het promoveren op het onderwerp ‘Psychologische veiligheid in eindverantwoordelijke teams’. Daarnaast ben ik lid van de ‘Leadership Quest’ van het Zijlstra Center van De VU.

Rol bij WOOSH5

In mijn rol als executive (e-)coach bij Wooosh5 combineer ik mijn relationele gerichtheid met mijn analytische vermogen. Mijn ondersteuning ligt op het snijvlak van strategie, samenwerken en leiderschap. Wat zijn mogelijke handelingsperspectieven om in de complexiteit van de huidige tijd doorontwikkeling van de organisatie te realiseren? En hoe verhoudt dit zich tot het persoonlijke leiderschap van de betreffende persoon? En tot de context van diegene?
Als coach koppel ik reflectie op de praktijk aan soms scherpe maar opbouwende persoonlijke feedback en aan een breed scala aan wetenschappelijke (leiderschaps)inzichten.

Veerkrachtig moment

Als zelfstandig consultant en executive coach koester ik mijn samenwerkingspartners. Want samenwerken, daar ga ik van leven. Ik moet dit als zelfstandige continu zelf organiseren. Vandaar dat ik de samenwerking met Woosh5 en vooral met Yolanda Buchel zeer waardeer.   
Woosh5 en Yolanda helpen mij om mijn veerkracht hoog te houden. Sparren, ideeën uitwisselen en feed back krijgen zijn voor mij essentieel om veerkrachtig te blijven. En dat vind ik bij Woosh5.
En ik ben er trots op om als executive (e-) coach verbonden te zijn aan dit prachtige platform dat continu wordt aangepast aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten.