Viona Vogelzangs

Viona Vogelzangs

E-coach

Wie slim wil lijken, praat. Wie slim wil worden, luistert.

Achtergrond

Gedreven HR-Director met ‘can do’ mentaliteit. Ruim twintig jaar werkervaring binnen diverse HR-disciplines in internationale FMCG-, service-, staf- en productieorganisaties.

Als bedrijfskundige snel in staat om het breder perspectief en de onderlinge afhankelijkheden van diverse disciplines binnen een organisatie te zien. Als persoon verbindend en altijd op zoek naar wat de ander drijft. Neemt graag het heft in eigen hand, heeft lef en beïnvloedt. Is ervan overtuigd dat goed luisteren veel problemen voorkomt of kan zorgen voor een duurzame oplossing; wil zich daar steeds verder in ontwikkelen.

Maatschappelijk betrokken. Open en direct.

Rol bij WOOSH5

E-coach. Na jarenlange ervaring met coaching en loopbaanbegeleiding zowel binnen organisaties als daarbuiten in individuele trajecten was ik op zoek naar vernieuwing op dit terrein. Die vond ik bij Woosh5. Het veerkrachtmodel met alle tools in combinatie met het e-coachen is in mijn ogen een perfecte match met de behoeften van veel mensen in deze tijd. Bij het e-coachen komen voor mij twee passies samen: het coachen én mijn liefde voor het geschreven woord.

Veerkrachtig moment

Het vervullen van verschillende rollen (leidinggevende, collega, vriendin, vrouw, moeder) die soms nu eenmaal tegelijkertijd een beroep op je doen, zorgt er regelmatig voor dat je prioriteiten moet stellen. Dus veerkrachtige momenten zijn erdagelijks, op werk én thuis! Daarnaast heb ik zelf ervaren dat het proactief zorgen voor het op peil houden van je veerkracht wonderen doet en je in alle opzichten sterker maakt. Mijn weekje “Villa Viona” waarin ik een huis huurde en vrienden en familie uitnodigde om langs te komen en echt de tijd te hebben voor elkaar, inspireert me nog steeds. En tegelijkertijd zijn er dus ook echt regelmatig momenten waarvan je (helaas vaak achteraf) beseft dat je wel wat veerkrachtiger had willen zijn. Maar… aangezien bewustwording de eerste stap is naar verandering ben ik ervan overtuigd dat iedereen die dat wil elke dag een beetje veerkrachtiger kan worden.