Yolanda Buchel

Yolanda Buchel

Manager Coaches

Uitdagingen aangaan vraagt om durf en moed, ervaar ik zowel bij mijn coachees als mezelf. Durven impliceert vaak tijdelijk je evenwicht verliezen. Niet durven echter betekent jezelf verliezen.

Achtergrond

Persoonlijke ontwikkeling is vanaf de start van mijn loopbaan mijn focus: als Learning&Development professional en HR manager binnen diverse corporate bedrijven (Philips, Shell, ICI). Als psychologe in mijn 15-jarige coachings- en trainingspraktijk. Als schrijfster van boeken als ‘Generatie V, werken aan je veerkracht voor veertigers en vijftigers’ (2013), ‘Loopbaanonderhoud’ (2010), ‘Lef, loopbaancoach voor vrouwen’ (2005) en ‘Jij bent aan Z’ (2004). Wat is je doel, je volgende stap? Hoe manage je jezelf en je context daarnaartoe? Wat helpt je, wat houd je tegen? Centrale vragen in het on- en offline coachen met als resultaat altijd groei in zelfvertrouwen.

Rol bij WOOSH5

Naast mijn rol van Directeur Coaching van WOOSH5 ben ik (E-)Coach. Coachees krijgen bij mij lichtvoetigheid en pragmatiek, een bredere kijk, probleemoplossend vermogen, energie en verdieping. Elke sessie benut ik om meer lucht en licht in de vraagstukken van klanten te brengen, bied ik routes en handvatten die meer grip en mogelijkheden voor eigen regie verschaffen. En leiden tot ‘peace of mind’.

Veerkrachtig moment

Zelfstandig ondernemerschap daagt mij nog dagelijks uit om mijn hang naar (financiele) onafhankelijkheid en zekerheid op de proef te stellen. Wankel-moedig ga ik voorwaarts, regelmatig wegstappend van de comfortabele bekende wegen. Met de verhuizing van ons kantoor, eigen huis te koop, opstarten van WOOSH5 en dagelijks bijstaan van coaches en coachees heb ik regelmatig zelf ook reflectie nodig om overzicht en ‘peace of mind’ te houden.